Senin, 23 Maret 2020

'Endonezya' kelimesini duyduğunuzda aklınıza ne geliyor? En fazla Müslüman nüfusa sahip bir ülke mi? Endonezya hakkında ne kadar biliyorsunuz? Aşağıdaki açıklamaya bakalım.

Kaynak: Google
Endonezya, Güneydoğu Asya'da bulunan bir ülkedir. Türkiye'den yaklaşık 9000 km uzaklıktadır.
coğrafi olarak Endonezya iki kıta (Asya ve Avustralya) ile 2 okyanus (Hint ve Pasifik) arasında yer almaktadır. Endonezya, Malezya, Singapur, Tayland, Vietnam ve Filipinler tarafından sınırlandırılmıştır. Batıda, Endonezya Hint Okyanusu ile sınırlıdır, güneyde Endonezya da Hint Okyanusu ve Doğu Timor ile sınırlıdır. Doğuda Endonezya Papua Yeni Gine eyaleti ile sınır komşusudur.

Endonezya, 17.504 adadan oluşan dünyanın en büyük takımadaları ülkesidir. Yaklaşık 270 milyon nüfusu ile Endonezya, dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve 230 milyondan fazla nüfusu ile dünyanın en büyük Müslüman nüfusa sahip ülkesidir. Endonezya 17 Ağustos 1945'te bağımsız oldu ve Endonezya eyaletinin başkenti Jakarta oldu. Endonezya'da 34 il vardır.
 Endonezya'da İslam, Hıristiyan, Katolik, Hinduizm, Budizm ve Konfüçyüs olmak üzere devlet tarafından tanınan 6 din vardır. Endonezya'nın ayrıca 1340 kabilesi, 300 etnik grupları ve 707 yerel dili vardır. Her bölgedeki diller farklı olsa da, Endonezya'nın Endonezya dili olan bir birlik dili vardır.

Endonezya'da çeşitli kabileler, farklı diller, farklı kültürler. yemek, dans, geleneksel müzik enstrümanlarından geleneksel kıyafetlere kadar çeşitlilik gösterir. Bu farklılığı ile Sanskritçe'den gelen “Bhineka Tunggal Ika” sloganımız var. Çeşitlilik içinde birlik demek. Çünkü farklı dinlerimiz olsa, farklı etnik kökenimiz olsa, farklı dilimiz ve kültürümüz olsa da, biz hala bir milletiz, yani Endonezya.

Jurnal Alin . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates